maandag 21 juli 2014

Review: 7 dagen, 7 nachten

Titel: 7 dagen, 7 nachten (This is where I leave you)

Auteur: Jonathan Tropper

2011 - 347 pagina's




Wanneer Judd zijn vader komt te overlijden, blijkt diens laatste wens dat de familie sjive zal gaan zitten. Hierbij moet de familie 7 dagen en nachten op lage stoelen rouwen. Het overlijden van zijn vader gebeurt vlak nadat hij zijn vrouw betrapt heeft met zijn baas en hij ziet er erg tegen op om sinds lange tijd weer naar zijn ouderlijk huis te gaan.

De familie bestaat naast Judd uit Judd's broers Paul (die getrouwd is met Alice) en Philip (de jongste van de familie en een flierefluiter), en zijn zus Wendy (die getrouwd is met Barry en met hun 3 kinderen in LA woont). Tijdens die week wordt Judd geconfronteerd met zijn verleden, de toekomst, maar vooral met de steeds weerkerende frustraties, ruzies en geheimen binnen de familie.

Alhoewel het over een tragische gebeurtenis gaat (de dood van een vader), is het boek heel humoristisch geschreven. Het gaat vlot van gedachten over beschrijvingen naar dialogen waarbij alle personages/gebeurtenissen heel beeldend beschreven worden. De meer serieuze stukken over verdriet, spijt en bedrog worden telkens beschreven op een zeer luchtige manier waardoor je bijna zou vergeten dat het over een rouwende familie gaat.

Het boek wordt verfilmd en is in Belgie vanaf 3 december 2014 en in Nederland vanaf 8 januari 2015 te zien in de bioscoop (This is where I leave you)

Echt een aanrader als je graag boeken leest met een humoristische ondertoon.

8,5/10

Verkrijgbaar als ebook bij bol.com

0 reacties:

Een reactie posten