zaterdag 30 augustus 2014

Review: Het geheim van Penumbra's boekenwinkel

Titel: Het geheim van Penumbra's boekenwinkel

Auteur: Robin Sloan

2014 - 288 pagina's


Bekomen via: bibliotheek



In dit debuutboek van Robin Sloan verliest het hoofdpersonage Clay Jannon zijn baan als webdesigner. Hij reageert op een advertentie als nachtverkoper voor een boekenwinkel: Penumbra’s boekenwinkel, die 24u per dag geopend is. Er komen zelden klanten in de winkel, en als er al mensen komen, zijn het mensen die bepaalde boeken lezen die zich in een apart gedeelte van de winkel bevinden. Clay vindt dit raar en gaat samen met een paar vrienden op onderzoek uit om te achterhalen wat het geheim is achter deze boekenwinkel. 

Het verhaal speelt zich af in San Francisco en bundelt eigenlijk alles wat met boeken te maken heeft. Van het lenen van boeken, over het ontstaan van de boekdrukkunst, tot de hedendaagse technologie waarbij alles gedigitaliseerd wordt, ook boeken. Het verhaal is niet echt briljant of meesterlijk geschreven maar leest zo vlot weg, dat je het moeilijk kan neerleggen. Soms denk je dat je weet waar het naartoe gaat maar dan gebeurd er weer iets waardoor het avontuur doorgaat.

De hoofdpersonages worden allemaal even goed beschreven en hebben allemaal een bepaalde karaktertrek die hen speciaal of uniek maakt. Dat is ook één van de sterke punten van het boek, je kan je de personages echt voorstellen omdat ze zo reeel beschreven worden.  Ik weet niet hoe accuraat de dingen zijn die in het boek staan maar dat maakt eigenlijk ook niet echt uit, het is een leuk boek om te lezen.

8/10

Verkooppunt: bol.com

0 reacties:

Een reactie posten